31 Mayıs 2012 Perşembe

Katmer Tatlısı...


Gündemin  yine sürekli can sıkıcı bir şekilde  değiştiği bu günlere inat benden size güzel bir katmer tatlısı tarifi gelsin...

Malzemeler:

2 yufka (bir yufkada olur, kaç kişi yiyeceğine bağlı, biz 3 büyük 1 çocuk yedik)
2 pk. kaymak (manda kaymağı sanırım hani şu marketlerde günlük satılanlardan)
3 pk. toz şeklinde antep fıstığı (marketlerde baharat reyonlaronda var. Minik paketler halinde)
birazcık toz şeker
kızartmak için, teflon tavayı azıcık yağlamak için gereken miktar:)

Tarifi:

Aslında çok basit... Yufkayı bütün olarak masaya açarsınız, kaymağı yufkaya parça parça koyarsınız.(biz tatlı kaşığı ile top top koyduk, yufkaya yaymaya çalışırsanız yufka yırtılabiliyor )

Üzerine toz antep fıstıklarını serpiştirip, göz kararı toz şekeri de ( 3 - 4 kaşık gibi) serptiniz mi geriye yufkayı katlayıp pişirmek kalıyor.

Yufkanın 4 kenarını ortası kare şeklini alacak gibi katlayın,ortaya çıkan kareyi de  mektup  zarfı şeklinde kıvırıp uçlarını (sadece yapışması için) azıcık suyla ıslatıp hafif yağladığınız teflon tavada önlü arkalı pişirin.

Yapımı çooook kolay, çok kısa sürede oluyor, vakit almıyor. Üstelik kaymak ve antep fıstığının enfes lezzeti damağınızda kalıyor...Haa bu arada mümkünse ılıkken yiyin, daha güzel tadına varıyorsunuz.
1 ad. yufkadan bu büyüklükte katmer tatlısı çıkıyor...

Ben bu tatlıyı ilk defa Eminönü'ndeki Hamdi Restoran'da yedim.Karşıya geçtiğimiz bir gün eşim katmer tatlısı yiyelim deyince bildiğimiz hamur işi olan Katmer'in bir çeşit şerbetli hali falan diye canlandırmıştım kafamda... Ama öyle değilmiş tabii. Birkaç yerde daha yedim sonra bu tatlıyı ama açıkçası Hamdi Restoran'dan daha güzel yapana rastlamadım. Sırf bu iş için özel ustası varmış Hamdi'nin...Birde onların ki baklava yufkası gibi, incecik açıyorlar ve sanırım taşfırında pişiyor... Bizimki biraz çakması ama nefsimizi körlüyor...

Tavsiye ederim yani... Hadi bakalım canınız çekerse sizde deneyin

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder